Monday, 9 April 2012

...aryan, what are u doing?!

smile!!
Aryan suka bila gambarnya di ambil masa dia 1 tahun lebih.. kalo ambil gambar mesti tersenyum bila saya kata "smile!!! " dia akan pandang kamera sambil tersenyum menampakkan giginya yang cantik.. dia cukup pandai bergaya.. hehe... setiap kali dia tersenyum, saya lupa semua masalah sakitnya yang dia alami dulu...dia membesar dengan cerdik sekali... walaupun dia x pandai lagi berkata2 seperti kanak-kanak sebayanya.. saya tetap bersabar menunggu saat2 dia memulakan perkataannya...
in da car while waiting for mummy 
hehe.. favorite place to play


















Bila dia genap 2 tahun, saya perhatikan dia suka tengok laptop.. bila busunya buat kerja.. mengadap cam tahu jer aper yang busunya buat.. busunya buka kan you tube Mickey mouse clubhouse, dia suka sangat2.. menyanyi2 dia tengok.. kalo buka game, dia tgk jer kita main.. duk diam jer.. hehe..

meniarap tgk mickey mouse
dia terlalu minat dengan laptop.. kalo dia nak tengok, dia tarik tangan kita suruh buka.. hehe.. dah dapat tengok, dia duduk diam jer tengok game, or kartun dlm laptop tu.. bila cerita or games tu habis, dia akan tekan mana2 button kat keyboard tu... hehe.. Aryan nampak bijak bila duduk depan laptop... dia jugak kalo dapat pensil dan buku dia akan duduk menconteng buku tu...   duduk diam jer dia tulis2..mulut pun sama bising.. x tau la aper yang di cakap kan.. tapi nampak sibuk sangat dengan buku dan pensilnya tu..  aryan jugak suka main handphone...

ABC.. 123...
kalo pergi mana-mana shopping complex, nampak jer tempat games, mesti dia berlari pergi ke tempat tu.. 1st sekali mesti ke tempat game kereta.. yang mainan kanak-kanak x nak pulak dia main.. hehe..

concentration... hehe..

5 comments:

  1. 1985 Lincoln Continental AC Compressor
    I have gone through your post and found some information which is quite important for me.
    So, please keep it up with your these kind of posts.

    ReplyDelete
  2. mereka sama saja....anak saya Syahmi pun computer savvy

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... mereka sangat adicted dengan nie semua.. tv pun bukan main suka lagi..

      Delete
  3. Akak pun masih menunggu bilalah anak2 akak panggil " ibu "..

    Biar betul main dlm mesin basuh tu..
    Bab komputer ni memang betul.. akak tutup komputer dia blh buka sampai jumpa lagu Maher Zain..Mcm mana dia boleh hafal ye!..

    Comel betul Aryan ye ,hilang masalah melihat telatah diakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... dia mmg suka main dalam mesin basuh bila saya tengah memasak.. dia akan tarik tgn saya, nak masuk dlm mesin basuh. kalo ada baju x nak dia.. masa kosong jer..

      Delete