Friday, 6 April 2012

Starting the chapter of my life..

Assalamualaikum... hai... hello... ape khabar malaysia.... hehe.. nie baru2 try bt blog.. x tau sgt2... kalo ader yg nk mengajar, sudi2 kn lah... blog nie khas untuk anak sy, Aryan adha dan Arshiya auni... ank saya yg pertama berumur 3 tahun 3bln.. yg perempuan bru nk masuk 2bln 18hb 04 nie... suami tersayang bernama Mohd Firdaus.... kami dah berkahwin 4 tahun... 08 disember 2007 merupakan tarikh kami di nikahkan... dan setahun kemudian, ank kami Aryan Adha di lahirkan pagi hari raya haji 08 disember 2008.... sama tarikh nikah kami... alhamdulillah.. kurniaan Allah yg teramat indah bg kami....



 sesungguhnyer dugaan membesarkan anak amat2 mencabar... genap 2 bulan, Aryan Adha batuk2 n di masukkn ke hospital...kata doktor pneumonia.... paru2 ader kahak... kena gas, kena amik darah,.... cian dia... tgn di cucuk2 masuk air... lpas tu doktor kata dgr jntungnyer lain bunyi... hah?! saya n suami rsa pelik.. aper yg lain nyer?? doktor hantar Aryan utk bt echo ( scan utk jantung).. rupa2nyer.. injapnyer berlubang n agk bengkak... saya hanya mampu menangis.. suami hanya mampu terdiam kaku... PDA ( patent ductus arteriosus) nama sakit jantung nya tu... IJN menjadi tempat Aryan berulang alik setiap 3 bulan... bila dia genap 6 bulan, dia demam sampai kena fits (sawan).. di hospital, doktor sahkan dia kena MENINGITIS.. 2,3 kali jugak lah dia kena fits di hospital.. seminggu lebih saya dan aryan duduk di hospital.. habis antibiotiknya, baru leh balik.. Fits pun da x kena lagi.. alhamdulillah.. syukur pada Tuhan.. x tido malam saya bila Aryan x sihat.. genap 10bulan, dia kena Bypas... iaitu salah satu rawatan selain dari operation untuk menutup lubang di injapnya.. 4 hari di IJN... Aryan x demam, dah boleh balik... Alhamdulillah...


Alhamdulillah.... Bypas itu berjaya... ia di lakukan melalui peha... saya tengok luka dia sikit jer... dia tebuk di celah peha... cmner dia buat, saya x tahu lah.. saya x ikut pun masuk... takut... suami jer masuk.. suami saya pun x tgk.. pejam mata katanyer... huhu... cian Aryan....

1 comment: